duminică, 7 februarie 2016

Tac şi fac

     Foarte rar mi se întâmplă să nu identific o cale de comunicare cu o persoană. Totuşi, remarc că blocajele mele cele mai neplăcute sunt legate tocmai de imposibilitatea de a găsi un canal de comunicare potrivit în unele situaţii.
      Unii interlocutori au un comportament activ în exces, sau mai clar, dominator. El deţine adevărul absolut, interlocutorul se înşală, blocându-i exprimarea.
În astfel de situaţii flexibilitatea internă a dominatorului lipseşte cu desăvârşire şi instinctele mele se zbat să schimbe canalul de comunicare.
Atunci pornesc să clarific obiectivul urmărit şi să elimin barajul instalat, poate merge aşa.
Cateodată, foarte rar, se întâmplă să nu reuşesc şi mă măcină.

Pentru noul an mi-am propus să nu doresc ca totul să fie în controlul meu, să iau doar ceea ce-mi îmbogăţeşte viaţa: lessons learned, concepte, idei, bucurii şi să ignor grosolan restul. Alinierea la principii, stiluri de viaţă, credinţe şi comportament nu duc la dezvoltare.
sursa:  http://www.picturequotes.com
Mă gândesc la o situaţie concretă. Sunt topită după muzica lui Dean Martin şi a lui Frank Sinatra. Erau prieteni şi totuşi erau foarte diferiţi: Frank Sinatra era coleric, dificil, alcoolic, brutal, violent dar mai ales petrecăreţ. Acesta a crezut că viaţa îi datorează totul şi a cerut totul de la viaţă. La polul opus, Dean Martin nu era cel mai bun bariton din lume dar a înregistrat peste 100 de albume, emisiuni şi filme nenumărate. Tăcea şi făcea. La finalul vieţii, chiar dacă Frank Sinatra era cel mai popular, Dean Martin a fost mai liniştit şi mai înstărit.

Nu sunt perfectă şi lumea nu se va prăbuşi din acest motiv, riiiggght? :)

Voi ce v-aţi propus pentru noul an?

Tchusssss!
Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Trimite-mi părerea ta cu privire la acest subiect!


I am digitally distinct! Visit onlineIDCalculator.com
>