duminică, 25 octombrie 2015

Să renunţăm la modestie?

Modestia este caracterizată drept o atitudine rezervată faţă de propriile merite. Dragii nostri părinţi, prin educaţia pe care ne-au acordat-o, au considerat modestia drept o virtute necesară. Am fost invăţaţi să-i lăsam pe altii să ne observe realizările, arătând astfel respect faţă de cei din jur.
În societatea actuală, modestia înseamnă în cele mai multe cazuri să fii banal, necunoscut, neapreciat, neinteresant. Aceasta se înfăţişază ca un refugiu ipocrit al oamenilor mediocri. Aparent, pentru a ne încadra în limitele modestiei, este necesar să nu exagerăm importanţa ideilor, sentimentelor, acţiunilor noastre, pentru a putea pretinde drepturi şi aprecieri sporite în faţa celorlalţi.
Tocmai de aceea, de ceva vreme nu mai cred în modestie lipsită de margini ci cred în autoevaluare corectă, obiectivă.
Am învăţat că atunci când iţi cunoşti valoarea, nu este nevoie să fii modest. Cei care preferă modestia fără graniţe nu spun ce gândesc şi nu-şi asumă responsabilitatea pentru valoarea lor.

Atunci când alegi să-ţi evidenţiezi unicitatea nu vei da dovadă de egoism, supraevaluare şi nici de proastă educaţie. Aceasta este calea spre acceptare, fericire şi in cele din urmă succes.
sursa:  thetrevorproject.tumblr.com
Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Trimite-mi părerea ta cu privire la acest subiect!


I am digitally distinct! Visit onlineIDCalculator.com
>