marți, 19 mai 2015

Cu ''te rog'' la înaintare

    Un comportament predominant politicos este un semn de tărie de caracter, putere şi maxim echilibru. În unele medii să fim politicoşi este desuet, putem fi văzuţi ca fiind într-o stare de sacrificiu, acceptând ''din cauza'' educaţiei un compromis. Riscăm să fim penibili de-a dreptul, suntem consideraţi slabi, asemenea unui animal rănit în junglă. 
     Sunt multe femei nefamiliarizate cu respectul, care, atunci când un barbat le deschide uşa se-nconvoaie într-o mişcare ca-n Matrix, crezând că vrea sa le dea cu uşa-n cap. 
Relaxaţi-vă, doamnelor, e doar un gest frumos! :))

www.fanpop.com
     Altele se simt atât de nefiresc, siropos sau exagerat când sunt invitate să ia loc la masă. Nu se simt confortabil dacă domnul de lângă ele le trage scaunul sau le ofera haina pentru a le ajuta să se îmbrace. 
www.livemans.com
O parte a bărbaţilor consideră că dacă nu oferă un buchet de flori poate fi un motiv de laudă, ''niciodată nu am oferit şi nici nu voi oferi, mie nu-mi plac florile!''...de parcă lui trebuie să-i placă!

Partea mea favorită, limbajul...''te rog'', ''mulţumesc'',''cu plăcere'', ''îmi cer scuze'', am avut tendinţa să mă simt ca ruda săracă de la ţară, care, dacă le rosteşte, işi arată slăbiciunea necenzurată.
    
Dar am avut muuultă răbdare şi a venit şi momentul când m-am integrat perfect în colectiv. Am fost nostalgică după bunul simt pe care l-am văzut transformându-se asemenea democraţiei într-o idee înţeleasă greşit. Mi-am recâştigat modul autentic de exprimare şi libertatea de a mă comporta în deplină concordanţă cu educaţia!
     Am gândit-o mereu, dacă politeţea nu reprezintă o opţiune pentru tine, alege măcar tactul! Nimeni nu are nevoie de gesturi şi păreri crude, neîmpachetate şi mai ales grosolane!Iți mulțumesc pentru timpul petrecut pe BLOGUL meu!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Trimite-mi părerea ta cu privire la acest subiect!


I am digitally distinct! Visit onlineIDCalculator.com
>