vineri, 20 februarie 2015

Stimate domnule director,

 • Te rog să eviți să fumezi în biroul unde îmi desfășor activitatea, nu neapărat pentru că nu sunt fumător ci mai ales pentru că nu avem geamuri pentru a putea aerisi. La tine în birou, în mediul tău de lucru poți face ce vrei, nu mă deranjează, poți să te afumi ca șunca. Minimum de respect pentru plămânii mei, hainele și părul meu poți avea, mă gândesc.
 • Te rog să nu mă suni (insistent și mai ales dacă suportă amânare) în zilele mele libere și seara după program. Cu mare drag iți raspund și sunt pregătit să fac ce mă rogi, dar doar dacă ''arde''. Cum să fac diferența între situații ce nu suportă amânare și cele care pot astepta până a doua zi?
 • Te rog să nu-mi dai ca sarcină de serviciu actualizarea paginii de FACEBOOK/LINKEDIN/SITE a companiei, nu pentru asta am fost angajat.
 • Sigur că voi face drumuri în interes de serviciu dacă este nevoie, dar te rog să nu te porți ca și când e firesc să folosesc mașina personală de fiecare dată.
 • Când ții acele ședințe matinale încearcă să-ți controlezi tonul, doar ești o persoană cultivată, știi doar că ragetul tău este o slăbiciune și n-o să ți-o iert!
 • Știu că vrei să creezi o linie de demarcație între tine și ''muritorii de rând'' dar să ne arăți în mod expres etichetele hainelor este ceva hilar. Te faci de ''cacao''!
 • Știu că ești competitiv, altfel nu ai fi ajuns unde esti. Totuși, nu mă băga fără voia mea în această competiție cu celelalte departamente, sunt o fire pașnică.
 • Nu încerca să mă faci să mă simt vinovat că trebuie să plec după ce am stat ''doar'' 2 ore peste program și îmi sugerezi că mai trebuie să te și sun să te întreb dacă mai e ceva urgent.
 • Știu că nu poți avea mereu răspunsuri dar decât să spui o prostie prefer să pari ocupat și să-ți acorzi puțin timp de gândire înainte să deschizi gura.
 • Te rog să înțelegi că nu este important ce-ți place ție ci ce cere piața, filtrul preferințelor tale se aplică doar la tine acasă.
 • Nu mă pune în situația să semnez acte adiționale și contracte de convenție civilă sau drepturi de autor fără să ai acoperire legală, știu și eu legea și o pot aplica.
 • Nu-mi propune să-mi treci o parte din salariu ''la negru'', când voi putea te voi lăsa baltă, exact așa cum ai procedat tu când am vrut să-mi fac credit să nu mai stau cu chirie și nu m-am încadrat pentru că nu aveam întreg venitul înregistrat.
 • Nu este legal să am mai mult de 3 reînnoiri de contract de muncă pentru contractele încheiate pe perioadă determinată, în limita a maximum 3 ani. Ți-am zis că știu și asta. Nu folosi fiecare portiță din lege pentru a încerca să mă păcălești.
 • Pauza de masă nu este un moft, ci o necesitate. Știu că la prânzurile în interes de serviciu nu mănânci, ci doar te hrănești spiritual. :)
 • Nu mă jigni, o să ripostez curând.
 • Nu uita ceea ce-mi promiți (mărire de salariu, bonusuri, beneficii), eu n-o să uit niciodată.

sursa  www.upi.com

''Printre cei mai mari psihopaţi se numără directorii executivi. O cultură excesiv de competitivă din mediul de business facilitează sau promovează oameni care au anumite trăsături, care pot să ceară mult de la ceilalţi fără să fie afectaţi. Ei reuşesc să obţină performanţă pentru că au capacitatea de a înţelege cum funcţionează ceilalţi oameni, pe care îi pot folosi pentru a atinge scopurile companiei, fără a avea prea mare grijă de ei“ (PSIHOLOG ADINA BORTA).

Sper că v-am ''răzbunat'' pe toți cei care au ridicat aceste probleme în discuțiile noastre!Iți mulțumesc pentru timpul petrecut pe BLOGUL meu!

5 comentarii :

 1. Delicios! :) cu siguranta multi retraiesc aceste povesti pe masura ce citesc articolul tau si savureaza fiecare replica si riposta! Keep up the good writing!

  RăspundețiȘtergere
 2. ;) Te imbratisez pentru cuvintele tale! ''Razbunarea va fi dulce''- ca-n reclama la ciocolatica ROM.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna, Raluca! Felicitari pentru acest articol. Din pacate, atat eu, cat si alte persoane din jurul meu se regasesc in ce ai scris mai sus. Pentru ca esti constient ca ai nevoie de un job, pentru ca iti doresti sa te implici intr-un proiect si sa nu pierzi timpul, pentru ca stii ca esti un om responsabil si vrei sa muncesti, te duci la fiecare interviu in speranta ca poate iti vei gasi locul in cadrul unei companii, desigur, prestigioase. Fiecare intrevedere cu reprezentantul firmei poate fi considerata subiect pentru (cel putin) un scurt metraj. Nu stii daca toate intrebarile puse (cretine si de fiecare data aceleasi sau aproape aceleasi) au ca scop punerea la incercare a rabdarii, daca "doamna" hr-ista vrea sa se amuze pe seama raspunsurilor oferite pentru ca are o zi proasta sau daca esti cumva filmat pentru "Camera ascunsa". Intrebari precum: "Ia zi, ce vrei de la noi, papusa?", "Casatorita, copii, disponibilitate program prelungit si deplasari (frecvente), orientarea religioasa?" sau afirmatii de genul: "Nu are cum sa iti placa un autor japonez, tu nu simti asiatic, esti romanca", "Observam ca ai inclinatii artistice, pentru munca cu dosarele ai nevoie de o gandire matematica" sau "Avem nevoie de o persoana stabila psihic si emotional care sa nu aiba persoane in ingrijire". Salariul este un subiect delicat si fragil pentru toti angajatorii. Daca ar putea sa fie un intership (sa evitam cuvantul "voluntariat") sau, eventual, sa aduci niste bani de acasa, ar fi atat de bine pentru ei incat cu siguranta ai primi diploma cu "Employee of the month". Si asa pleci de acolo bulversat si descurajat, intrebandu-te daca nu cumva este o problema cu tine sau cu ceea ce ai spus. Sigur, exemplele sunt multe si lista poate continua, dar timpul este prea scurt - trebuie sa ne intoarcem pe site-urile de profil pentru aplica in speranta ca luni sau marti vei fi sunat de firma "x" in vederea stabilirii unui interviu. Si asa se mai termina o zi din viata unui tanar care isi cauta un loc de munca in capitala Romaniei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Atat de real este ce ai spus incat ma infioara! Fruntea sus, eu, tu sau altii ca noi vom produce schimbarea de care este nevoie, ai incredere!

  RăspundețiȘtergere

Trimite-mi părerea ta cu privire la acest subiect!


I am digitally distinct! Visit onlineIDCalculator.com
>