duminică, 25 ianuarie 2015

Ce semeni, aia culegi sau acceptarea de sine!

     Sunt în viață câteva momente în care ne sprijinim. Ne sprijinim pe oameni, ne sfătuim cu ei, cerem confirmări, împărtășim bune și rele, ne bucurăm, ne întristăm, ne simțim copleșiti, îngenunchiem și apoi ne ridicăm. Totuși sunt momente în care nu avem disponibilitatea să renunțam la ''bunăstarea'' noastră mentală (poate uneori și materială) pentru a ne preocupa de trăirile prietenilor sau rudelor noastre. Și mai cred că e în regulă și că ceilalți ar putea intelege. Știi de ce ar înțelege? Pentru că ar pleca de la premisa că intențiile tale sunt din cele mai bune, că nu ai face nimic sa-i rănesti deliberat, să-i inșeli, să-i ignori și că indisponibilitatea ta este de moment, dar nu asta te definește în complexitatea ta ca ființă. Asta fac apropiații. Dacă nu pleacă de la ideea asta înseamnă că nu au ajuns la nivelul de a se accepta pe de-a-ntregul.

     Cu siguranță ești copilul cuiva, prietenul, iubitul, soțul, nepotul, verișorul cuiva...încearcă să crezi în ei cu adevărat, nu doar superficial. Crede în ei fiind sigur că daca soarta ta ar fi în mainile lor aceștia nu ar lua nicio decizie care ți-ar face rău intenționat, ci numai bine nemărginit. Fii mândru de ei și susține-i! Oferă-le iubire, apreciere, vorbe sincere și frumoase care pe moment poate că ni s-ar părea nepotrivit să le rostim în gura mare! Dar tu le poți rosti, așa-ți vine, sunt vorbe sincere și ești bucuros ca oamenii să știe ce simți, ești un om frumos la suflet și mai presus de toate AUTENTIC.
     Pe măsură ce tu reușești să te accepți și le poți oferi celorlalți dragoste necondiționată, cu atât ei își vor schimba atitudinea față de tine. A putea alege este un dar minunat. Tu ce alegi?


sursa www.totb.ro

Alege înțelept!

                                                                                                                                                                     Citește și-o carte! :)


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Trimite-mi părerea ta cu privire la acest subiect!


I am digitally distinct! Visit onlineIDCalculator.com
>